Timing is alles: Sandra Bekkari legt uit op welk moment je zout moet strooien op je ingrediënten. 

Timing is alles: Sandra Bekkari legt uit op welk moment je zout moet strooien op je ingrediënten. 

Zout voor of na je die biefstuk bakt? Sandra Bekkari deelt haar tips om op het juiste moment te strooien

De ene doet zout op zijn rauwe ingrediënten, de andere zweert bij strooien na het bakken. Maar hoe zit dat nu juist? Sandra Bekkari geeft ons tips om slimmer te strooien.

Vlees: op voorhand

“Er zijn verschillende theorieën over het zouten van vlees. Ik zout vlees meestal een half uurtje voor het bakken, zo breng je het van binnenuit op smaak. Het zout krijgt niet voldoende tijd om vocht te onttrekken, het vlees wordt malser en de smaak ervan intenser.”

Vis: niet te vroeg

“Vis is veel zachter van textuur dan vlees. Voeg dus pas vlak vóór de bereiding een snufje zout toe. Ga je te vroeg zouten, dan wordt de vis taaier en droger.”

Eieren: meteen in de pan

“Voor lekkerdere eitjes voeg je het zout meteen toe wanneer het ei net in de pan ligt en nog vloeibaar is. Waarom? Zout laat het eiwit sneller stollen. En hoe sneller je eiwit stolt, hoe minder vocht er verloren gaat. Voeg je het zout pas op het einde toe, dan wordt eiwit taaier en droger.”

MEER OVER Lifestyle