Degelijk verweerd tegen Olympiacos, maar geen tweede ronde voor Asterix-Avo Beveren

Ondanks degelijk verweer heeft Asterix-Avo Beveren zich niet kunnen plaatsen voor de tweede ronde in de Champions League. Drie sets lang hielden de Waaslanders de spanning erin, maar uiteindelijk trok Olympiacos Piraeus aan het langste eind. Voor Asterix-Avo wacht nu het CEV-Cup vangnet. Daarin moet het Beverse team eind oktober aantreden in Thessaloniki.

divb

In tegenstelling tot vorige week was de Griekse landskampioen vanaf de eerste balwisselingen bij de les. Asterix-Avo kon weliswaar even aanklampen, maar eens Giota, Salas Rosell en Costa op temperatuur kwamen, moesten de Waaslanders passen. Met Hofstede in de plaats van Overwater nam Asterix-Avo zowaar het voortouw in de tweede set. Een vlotscorende Marring en Hofstede namen de enthousiaste thuisploeg op sleeptouw en brachten de stand in evenwicht.

Onder impuls van een aanvankelijk niet te stuiten Marring ging Asterix-Avo in de derde herneming op het elan door. Eens Olympiacos onder stoom kwam, smolt de tienpuntenkloof echter weg. In een boeiend slot zetten de Grieken de puntjes op de i zodat de vierde set overbodig werd.

“Het kantelpunt hadden we in de derde set”, zei Nova Marring na de wedstrijd. “Plots ging het licht uit. We kregen te veel opslagreeksen tegen en ook aanvallend was het niet steeds zoals zou moeten zijn. Het was te vaak zoeken naar oplossingen. Dat het aanvallend niet steeds van een leien dakje liep, ondervond ikzelf ook. Vooral in de eerste set was ik te onzeker waardoor ik te afwachtend speelde. In de tweede set heb ik de knop omgedraaid waardoor ik anderhalve set vrij vlot scoorde. Halfweg de derde set stokte onze motor echter opnieuw.”

Setstanden: 20-25, 25-14, 18-25, 20-25.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal