Op een dag tijd werd het CV-lokaal van de sporthal gereinigd. © RR

Gemeentedienst aan de slag in Prayon

Vosselaar -

Enkele van de 1000 Handen zijn al aan het werk in de door overstromingen getroffen regio in de Ardennen. Arbeiders van de gemeente Vosselaar reinigen de sporthal en het gemeentehuis in Prayon.

Vorige week werd de actie 1000 Handen gelanceerd, om vrijwilligers en steun uit Stadsregio Turnhout zo efficiënt mogelijk in te zetten. Deze week werd een begin gemaakt door gemeentelijke medewerkers van Vosselaar. Zij ontfermen zich eerst over de sporthal van Prayon, het sociale hart van de gemeente.

“Het ontruimen en reinigen van het Centrale Verwarmingslokaal was onze eerste uitdaging”, klinkt het vanuit de Ardennen. “Ze lag er nog steeds zo bij zoals de rivier de Vesder ze heeft achtergelaten, vol modder, alles aangekoekt en vochtig. Na een halve dag werk was de volledige stookruimte ontruimd en hadden we de grove reiniging achter de rug.”

Na het verwijderen van twee stookketels, elk goed voor meer dan 300 kilo staal, werd het lokaal grondig gereinigd met krabber en borstel. Met een professioneel schoonmaaktoestel werd elk hoekje en kantje verder proper gemaakt. “We hadden ons ’s ochtends niet kunnen voorstellen dat we dit resultaat op één werkdag konden boeken. We hebben er samen hard aan gewerkt en waren nadien ferm besmeurd. Morgen gaan we aan de slag in het gemeentehuis.” (woad)

De rivier de Vesder liet een spoor van modder en slijk achter in Prayon. © RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners