De organisatie deelt cheques uit. 

De organisatie deelt cheques uit. © Erik Van Eycken

Bonheiden Loopt en Wandelt deelt cheques uit en kondigt wintereditie aan

Bonheiden -

De vijfde editie van Bonheiden Loopt en Wandelt werd andermaal een succes en bracht 3.000 euro op. Dat geld wordt netjes verdeeld onder de vzw’s Wijzersterk en Villa Praline, Bonheidense organisaties die zich inzetten voor mensen met een beperking. Op 13 februari volgt voor het eerst ook een wintereditie van het wandel- en loopevenement.

Erik Van Eycken
Klaas Delrue en Stefan Dixon.

Klaas Delrue en Stefan Dixon. © Erik Van Eycken

De Krankhoeve in Bonheiden was voor de vierde keer het decor van Bonheiden Loopt en Wandelt, een initiatief dat wil aanzetten tot meer sporten. Sinds verleden jaar volgt na het sportieve ook een muzikaal gedeelte. Robby Lewis, een gelegenheidstrio bestaande uit Klaas Delrue, Jan Hautekiet en Stefan Dixon en Stan Van Samang, was meer dan gelukkig om opnieuw op te treden. Ook voor de organisatoren leek het op een groot bevrijdingsfeest. “Het was met een bang hart afwachten, we hadden er geen flauw benul van of mensen de stap zouden wagen om na corona in het openbaar te komen lopen, wandelen of naar een concert zouden komen”, vertelt Geert Teughels.

Stan Van Samang.

Stan Van Samang. © Erik Van Eycken

500 deelnemers

Toch zakten vijfhonderd sportieve en culturele fans af naar de Krankhoeve, goed voor een opbrengst van 3.000 euro. “De opbrengst van gaat dit jaar naar twee mooie organisaties die zich inzetten voor jongeren met een beperking, Villa Praline en Wijzersterk. Beide vzw’s zetten zich in om jongeren met een beperking een zinvolle dagbesteding te geven. Beiden zijn actief in onze gemeente”, weet medeorganisator François Van Velthoven. Elke vzw ontvangt een cheque van 1.500 euro.

François Van Velthoven.

François Van Velthoven. © Erik Van Eycken

Wintereditie

Ook volgend jaar vindt het evenement plaats. Sportievelingen krijgen zelfs de kans om twee keer een afgebakend parcours te lopen of te wandelen: “De zesde editie van Bonheiden Loopt en Wandelt zal plaatsvinden op zaterdag 10 september aan de Krankhoeve”, zegt Teughels. “We proberen ook steeds te evolueren. Daarom organiseren we op zondag 13 februari een wintereditie. Wij zorgen weer voor een mooi parcours voor lopers en wandelaars, vertrek en aankomst is bij GreenAlive in Bonheiden.” Of de Valentijnseditie onderweg romantische taferelen oplevert, is nog zeer de vraag. (evb)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio