© ATV

Disciplinair Comité schorst Beerschot-speler Thibault De Smet voor vier matchen

Thibault De Smet kent zijn straf na zijn rechtstreekse uitsluiting tegen Eupen van vorige zaterdag. Het Disciplinair Comité schorst hem voor drie wedstrijden, maar de flankverdediger had na zijn rode kaart in augustus nog een voorwaardelijke speeldag schorsing staan. Die komt er ook nog eens bij, samen met een geldboete van 3.000 euro.

Hannes Van Gael

“Op een moment dat de speler van KAS Eupen met de bal aan de haal gaat en De Smet in de onmogelijkheid is om de bal nog te kunnen spelen werd ter hoogte van de middenlijn de speler intentioneel neergehaald. De fysieke integriteit van de speler werd zonder twijfel in gevaar gebracht. Voor dergelijke fouten voorziet de indicatieve tabel een schorsing gaande van 2 tot 8 wedstrijden en een boete”, redeneerde het Disciplinair Comité, dat voor een effectieve schorsing van drie wedstrijden ging.

Maar Beerschot moet het geen drie, maar vier wedstrijden zonder de flankverdediger doen. Hij had nog één speeldag voorwaardelijke schorsing staan nadat hij vroeg in de wedstrijd tegen Charleroi een bal met de arm uit de goal hield.

“Gezien die feiten, amper één maand na zijn laatste sanctie, komt het gepast voor de voorwaardelijke schorsing te herroepen en om te zetten naar een effectieve schorsing van één wedstrijd.”

Beerschot gaat niet in beroep tegen het voorstel.

LEES OOK: De Smet over rode kaart: “Sorry aan iedereen die Beerschot warm hart toedraagt”

MEER OVER K. Beerschot V.A.