De gemeenteraad van Kasterlee gaf groen licht voor deelname aan een kunstproject als herdenking van de coronacrisis. 

De gemeenteraad van Kasterlee gaf groen licht voor deelname aan een kunstproject als herdenking van de coronacrisis. © BELGAIMAGE

Kunstproject is blijvende herdenking aan coronacrisis

Kasterlee, Herentals -

De gemeente Kasterlee werkt samen met de zes andere gemeenten van de eerstelijnszone Middenkempen en het ziekenhuis van Herentals mee aan een kunstproject als herdenking van de coronacrisis. In de gemeente zelf komt er een beeld aan het sociaal huis in Lichtaart.

De coronacrisis heeft de gemeenten Lille, Kasterlee, Olen, Herentals, Grobbendonk, Vorselaar en Herenthout van de eerstelijnszone Middenkempen geïnspireerd voor de realisatie van een kunstproject. Dat gebeurt in samenwerking met het AZ Herentals.

“In het AZ van Herentals verschijnt in de inkomhal een kunstwerk, maar in de andere aangesloten gemeenten wordt ook een kunstwerk geplaatst dat naar daar verwijst”, zegt Ward Kennes (CD&V), burgemeester van Kasterlee. “Voor dit project hebben we een wedstrijd uitgeschreven. Een jury selecteerde een kunstwerk dat de vorm heeft van een mens en dat van binnen hol is. Je kan in het werk stappen en dan krijg je een zogenaamde knuffel.” 

De gemeente Kasterlee wil het coronakunstwerk plaatsen aan het sociaal huis in de Leistraat in Lichtaart. Het hele kunstproject kost 50.000 euro, waarvan zowel het AZ en de zeven gemeenten elk 20.000 euro op zich nemen. Voor Kasterlee betekent dit een bijdrage van 3.642 euro. De resterende 10.000 euro is afkomstig van de opbrengst van de monoloog en boek Adem van Filiep Bataillie, hoofdarts van het AZ Herentals. De gemeenteraad van Kasterlee zette het licht op groen voor het kunstwerk. (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio