Gemeenteraadslid Evelyn Ibie met schepen Steven Mattheus. 

Gemeenteraadslid Evelyn Ibie met schepen Steven Mattheus. © rr

Volwassenen leren fietsen, ook Niels gemeenteraadslid Evelyn Ibie

Niel, Boom -

Voor veel mensen is fietsen de normaalste zaak van de wereld, maar niet iedereen kreeg de kans om dit als kind te leren. Of ze kunnen wel fietsen, maar voelen zich niet veilig op de fiets. In Niel organiseren ze daarom voor volwassenen in oktober gratis fietslessen. In Boom staat in mei 2022 een gelijkaardig project gepland.

“De deelnemers, maximaal 10, leren op beginnersniveau fietsen onder begeleiding van een ervaren coach”, vertelt schepen van Mobiliteit Steven Mattheus (Open Vld). “Om de lessen in goede banen te leiden, zijn we nog op zoek naar buddy‘s.”

Open Vld-gemeenteraadslid Evelyn Ibie stapt graag mee in het project. Het raadslid met Nigeriaanse roots leerde als kind nooit fietsen. “Ik wilde dit al lang en ben blij dat ik het nu rustig en veilig met hulp en begeleiding kan leren. Als ik binnenkort durf en kan fietsen, laat ik zeker wat vaker de auto staan”, blikt ze vooruit.

“Als er voldoende interesse is, organiseren we de fietslessen in 2022 nog eens”, geeft Steven Mattheus nog aan. “Heb je (nog) geen fiets? Dan wordt er voor een fiets gezorgd. Wie dat wenst kan ook een fietshelm en/of een fluohesje lenen.”

De vierdelige lessenreeks vindt telkens plaats op maandag en gaat van start op 4 oktober. De lessen vinden plaats aan de sporthal in de Landbouwstraat, telkens van 19 tot 21u. Alle info en inschrijvingen via vrije.tijd@niel.be.

In mei 2022 start de sociale dienst in Boom met een gelijkaardig fietsproject gedurende negen namiddagen. Ook daar zoeken ze nog naar vrijwilligers om een handje toe te steken. Vrijwilligers kunnen zich aanbieden via socialedienst@boom.be

(bar)

MEER OVER

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio