Lachaert roept El Kaouakibi (opnieuw) op ontslag te nemen als parlementslid

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert reageert tevreden op de regeling die het Vlaams Parlement heeft uitgewerkt om in te grijpen op de verloning van langdurig afwezige parlementsleden. “Zeer goed. Schabouwelijk dat men regels moet veranderen omdat 1 parlementslid (Sihame El Kaouakibi, red.) er werkelijk alle kanten af loopt”, zegt Lachaert op Twitter.

Bron: Belga

Sihame El Kaouakibi kwam vorig jaar in opspraak omwille van mogelijke subsidiefraude met haar dansproject Let’s Go Urban en andere vzw’s. Open Vld startte daarop de procedure om haar uit de partij te zetten, waarna het parlementslid zelf de beslissing nam om haar partijkaart in te leveren.

El Kaouakibi zetelt sinds april als onafhankelijke in het Vlaams Parlement, maar is eigenlijk al sinds oktober 2020 afwezig. Ze is officieel in ziekteverlof, maar het Vlaams Parlement heeft nu een regeling uitgewerkt waarbij zieke parlementsleden na 30 dagen terugvallen op zo’n 60 procent van hun totale parlementaire vergoeding.

Open Vld-voorzitter Egbert Lachaert staat achter die regeling, maar hij doet via Twitter een nieuwe oproep aan El Kaouakibi om haar mandaat neer te legen. “Ontslag nemen uit het Vlaams Parlement is en blijft de enige eerbare oplossing voor Sihame El Kaouakibi”, aldus Lachaert.

LEES OOK: Zieke leden van Vlaams parlement krijgen tot 40 procent minder loon