Vrienden Tim en Hans willen de finish halen in Barcelona. 

Vrienden Tim en Hans willen de finish halen in Barcelona. © Sven Coubergs

Antwerpse sporters dagen zichzelf uit voor Hope Benefiet

Borsbeek, Lint, Wilrijk -

Drie sporters uit het Antwerpse staan dit weekend voor een grote uitdaging. Ze gaan lopen, zwemmen en fietsen om fondsen in te zamelen voor Hope Benefiet, een goed doel.

Tim Van Mierlo uit Borsbeek en Hans Van den Bergh, toekomstig inwoner van Lint, nemen zondag deel aan de halve Ironman Triatlon van Barcelona onder het motto Athletes 4 Hope. Na maanden van trainen, hopen ze de aankomst te halen. “Of we de finish halen, wordt een dubbeltje op zijn kant. Maar in het kopje zien we sowieso de eindmeet al”, vertellen Tim en Hans.

Op de rollen

Op dezelfde dag gaat Len De Wit uit Wilrijk zes uur op de rollen fietsen. Hij doet dit in de stokerij Elixir d’Anvers tijdens de opendeurdag van het bedrijf. “Rupert bleef lachen, zelfs in de moeilijkste fases van zijn ziekteproces. En dat is me altijd bijgebleven. Hope probeert ook een glimlach op gezichten te toveren. Als ik kan helpen door me even helemaal te geven op de rollen, dan doe ik dat met veel plezier”, blikt Len vooruit op zijn actie Cycling for Hope.

Hope Benefiet is het geesteskind van Rupert Suply. De dj verloor in 2016 de strijd tegen kanker. Het zijn de vrienden van Rupert die de werking van zijn goed doel verder zetten, om zo hoop te geven aan mensen die ziek zijn of tegenslag kennen. fisp 

Len zet zich zes uur op de rollen.

Len zet zich zes uur op de rollen. © Elixir d'Anvers