In De Wijsneus in Wortel is jungle het kunstzinnige thema. 

In De Wijsneus in Wortel is jungle het kunstzinnige thema. © rr

Academie maakt leerlingen warm voor kunst

Hoogstraten -

De basisscholen De Wijsneus in Wortel en De Meerpaal-Kiekeboe in Meer (Hoogstraten) werken drie jaar samen met de Hoogstraatse kunstacademie IKO.

Via Kunstkuur laat IKO de leerlingen kennismaken met het deeltijds kunstonderwijs en kunnen de kinderen hun creatieve kant ontwikkelen. In de Meerpaal-Kiekeboe wordt dit jaar gewerkt het thema geluk en in Wortel staat jungle centraal. Kunstleerkracht Chris Verbist van IKO is tevreden over het project: “De kinderen zijn heel enthousiast. Persoonlijkvind ik het prachtig dat tijdens onze workshops er ook kinderen kunnen uitblinken die het misschien wat moeilijker hebben met leren, maar wel handig of creatief zijn. Dat is ook belangrijk voor hun welbevinden.”

“We vinden het belangrijk dat onze academie geen eiland is” vult IKO-directeur Luc Dockx aan. “Kunstkuur zorgt ervoor dat we nog meer naar buiten komen en van betekenis zijn in Hoogstraten en omgeving. We willen kinderen, jongeren en volwassenen op een leerrijke, creatieve en spontane manier helpen met zelfexpressie.” Vorig schooljaar startte IKO al Kunstkuren op in de basis- en middelbare school van Klein Seminarie Hoogstraten en in de gemeentelijke basisscholen van Brecht.(ram)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio