Amerikaanse rapper wordt mede-eigenaar van club van Losada

Houdt Hernan Losada van Amerikaanse rapmuziek? Hopelijk wel, want DC United, de Amerikaanse voetbalclub waarvoor Losada Beerschot verliet, komt deels in handen van de rapper Yo Gotti.

Thomas Franken

Losada ruilde begin dit jaar Beerschot in voor een job als hoofdcoach bij het Amerikaanse DC United in de Major League Soccer. Die club is voortaan gedeeltelijk in handen van de Amerikaanse rapper Yo Gotti.

De 40-jarige Yo Gotti, die officieel Mario Mims heet, is in Europa niet bijster bekend. Hij is de oprichter van het CMG-muzieklabel en werkte al samen met sterren als Kanye West en Nicky Minaj. Net als Rode Duivels Romelu Lukaku, Axel Witsel en Kevin De Bruyne is Yo Gotti aangesloten bij het medialabel Roc Nation.

Ook Jake Silverstein, de mede-eigenaar van de Engelse tweedeklasser Swansea, en zakenmannen Adam Gerry en Joe Mamo kochten zich in bij de voetbalclub uit de Amerikaanse hoofdstad.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.