© Bart Van den Langenbergh

Man mailt doodsbedreigingen naar vriendin: een jaar cel geëist

Turnhout -

Het parket eist een celstraf voor P.S., een man die zijn vriendin ernstig verschillende doodsbedreigingen stuurde. “Hij stuurde haar foto’s van een bijl en hamer en zei dat hij een plan had.”

“De spanningen tussen het koppel waren de laatste tijd geëscaleerd. Het slachtoffer verklaarde dat het begon met verbaal geweld, maar dat er het voorbije jaar ook regelmatig sprake was van fysiek geweld. In september vorig jaar kwam de politie ter plaatse en stelde verwondingen bij de vrouw vast. P.S. kreeg een huisverbod opgelegd, maar weigerde dat te tekenen”, zei de openbare aanklager. De man trok naar thuisland Polen en liet weten dat hij daar geholpen wilde worden, maar bleef de vrouw stalken.

“Hij stuurde acht dreigmails met doodsbedreigingen. Onder andere foto’s van wapens, zoals een bijl en hamer, mailde hij haar door. In een voicemail legde hij uit dat hij een plan had zodra hij in België was: hij zou zijn gsm weggooien zodat ze hem niet konden opsporen.” De man heeft volgens het parket geen schuldbesef. Hij riskeert een effectieve celstraf van een jaar. Vonnis op 26 oktober. brip

MEER OVER Misdaad Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio