Celine Van Ouytsel, ‘s lands mooiste in 2021, is zaterdag te zien op de catwalk in Herentals en dit weekend als influencer in Turnhout. 

Celine Van Ouytsel, ‘s lands mooiste in 2021, is zaterdag te zien op de catwalk in Herentals en dit weekend als influencer in Turnhout. © RR

Handelscentra lanceren dit weekend hun wintercollecties met shoppingfeestje

Geel, Herentals, Hoogstraten, Mol, Turnhout, Westerlo -

De voornaamste handelskernen in de Kempen koppelen hun traditionele herfstshoppingdagen aan het Weekend van de Klant op 2 en 3 oktober. Modeshows en influencers zorgen voor extra uitstraling.

Hans Otten

Fashionista’s en andere modeliefhebbers kunnen komend weekend opnieuw hun hartje ophalen in de Kempense winkelkernen. Niet alleen nemen in iedere stad en gemeente traditiegetrouw tientallen handelaars deel aan het Weekend van de Klant van Unizo, waarbij goede klanten een kleine traktatie krijgen. Maar in enkele grote handelscentra vindt ook de Herfstshopping met zondagsopening plaats, waarbij de nieuwe wintercollecties te bewonderen zijn. En je hoeft dan in de winkel geen mondmasker meer te dragen.

Modeshows

“Opnieuw meer vrijheid na covid”, verklaart Tony Van Orshaegen, voorzitter van Handelshart Herentals en zaakvoerder van de lokale modezaken Carré, Goldie en O’det de keuze voor het Modeweekend. “Feestjes mogen weer. Mensen hebben opnieuw zin om zich op te kleden en zich te verwennen met een nieuwe outfit. We nodigen met plezier alle mensen uit om af te zakken naar het winkelcentrum.”

Herentals heeft een lange traditie van modeshows waarbij de lokale boetieks hun nieuwste aanwinsten tonen. Die vinden komend weekend van 14u tot 17u gewoon in de verkeersvrije winkelstraten plaats, met ex-miss België Celine Van Ouytsel op zaterdag en Femke Herygers op zondag als blikvanger op de catwalk. Daarnaast zorgt DJ Lander voor muzikale sfeer en pakt Handelshart Herentals uit met een tombola, met een grote prijzenpot aan aankoopscheques.

Influencers

Ook in Turnhout valt er dit weekend veel schoon volk in fraaie outfits te spotten. De stad en lokale ondernemers dopen hun opendeurdagen om tot fashion- & lifestyle-event. “Ontmoet er influencers zoals Yentl Keuppens, An-Katrien Casselman, Jill De Greef, Nathalie Van den Berg en nog vele anderen”, klinkt het. “Je kan hen dit weekend terugvinden in onze boetieks en ze laten je kennismaken met de laatste nieuwe modetrends.” Daarnaast staan kinderanimatie, een pop-up designmarkt en belevingsacties op het programma. Parkeren in de centrumgarages kost op 2 en 3 oktober maar 2 euro per dag.

Winkelende bezoekers die tijdens het Herfstshoppen op 2 (van 10u tot 18u) of 3 oktober (van 13u tot 18u) aankopen doen in het centrum van Geel kunnen deelnemen aan een wedstrijd en maken kans op een van de aankoopcheques van 50 euro. Parkeren op de centrumparkings van de Nieuwstraat en Pas is zaterdag volledig gratis.

In Hoogstraten valt het winkelvertier pas een weekje later te rapen, wanneer de lokale middenstand haar Herfstopendeur met zondagsopening organiseert. In Mol en Westerlo staan er geen speciale herfstopeningen gepland, maar net als in Hoogstraten kan je daar op 2 en 3 oktober ook terecht voor het Weekend van de Klant. Heel wat handelaars zetten dan hun zaak ook op zondag open.

MEER OVER DOEN!-tips Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio