© Bart Van den Langenbergh

Man (43) slaat vriendin bont en blauw en bijt in haar neus: “Ze is tegen mijn elleboog gestoten”

Westerlo -

“Ze is met haar neus tegen mijn elleboog gestoten”, was de ongeloofwaardige verklaring van D.H. over het partnergeweld waar hij zich dinsdag voor moest verantwoorden. Zijn vriendin had blauwe plekken over het hele lichaam en verschillende verwondingen in haar gezicht.

In mei dit jaar kwam de vriendin van D.H. (43) op de spoedafdeling van Ziekenhuis Geel zwaar verwond aan. “Ze had blauwe plekken over haar hele lichaam en in haar gezicht. Later verklaarde ze dat haar vriend had gedronken en haar had gestampt en vuistslagen had gegeven. Hij zou haar ook bij haar haren gegrepen hebben en in haar neus hebben gebeten”, zei procureur Piedfort.

De man uit Westerlo werd verhoord, maar minimaliseerde de feiten. “Ze is met haar neus tegen mijn elleboog gelopen, zei hij aan de politie. Andere verklaringen waren dat ze snel blauwe plekken krijgt, dat ze bloedverdunners neemt, en dat ze misschien zelfs zichzelf verwond had. Bij de onderzoeksrechter klonk zijn uitleg al anders: dan zei hij dat hij gedronken had en dat het hem die avond allemaal teveel geworden was.”

De openbare aanklager eiste een celstraf van tien maanden onder voorwaarden. “Bij die eerste verklaring was H. nog dronken. Hij herinnerde zich de feiten niet. Hij heeft zijn fout ingezien”, zei de advocaat van de man. Vonnis op 26 oktober. btp

MEER OVER Misdaad Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio