Kris Dockx en zijn groep treden ook op.  

Kris Dockx en zijn groep treden ook op.  © Erik Vandewalle

Opnieuw familiefestival in Lillo

Lillo -

Het Scheldefestival met optredens, lezingen, rondleidingen en animatie neemt opnieuw bezit van Lillo op zondag 3 oktober.

De Sint-Benedictuskerk is de locatie van twee concerten. Om 11u brengt Marc Hauman luisterfolk met vertelsels, overpeinzingen en observaties uit het leven gegrepen. Om 14u is het de beurt aan trio Astor en zanger Patrick Riguelle met een mix van tango en Jacques Brel.

Kris Dockx en zijn gezelschap brengen de ‘Smartlappen en Gazetten’ in het stadhuis. Circusact Orkest Bazar zet het feest verder in de shelter in de Vestingstraat met een mix van acrobatie, interactie, magie, muziek en humor.

Natuurpunt laat de natuur van Lillo-Potpolder ontdekken. De rondleidingen zijn gratis, maar vooraf inschrijven is nodig. Wie op eigen houtje Lillo wil ontdekken, kiest voor een wandelroute van 2,5 km die start aan het infobord van Havenland aan de Tolhuisstraat. Molen De Eenhoorn staat ook open voor bezoekers.

De BIBmobiel is aanwezig en parkeert in de Vestingstraat. Wie er passeert geniet van gratis optredens van de Antwerpse stadsdichter Seckou met saxofonist Erik Bogaerts en een lezing door lokale jeugdauteur Rani De Vadder.

Het verleden van de polderdorpen is te ontdekken in het recent vernieuwde Poldermuseum. De thematentoonstelling ‘Polderdorpen door de lens van Hoelen’ geeft inkijk in het werk van de familie Hoelen-Peeters, die tussen 1901 en 1939 de Antwerpse Polderdorpen vereeuwigden op haar postkaarten.

Alle info en tickets via www.scheldefestivallillo.be (evdw)

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio