Zjosfinks komt vertellen in Nieuwmoer

De Noordertuin van Antwerpen presenteert dit najaar een reeks wandelingen met Zjosfinks. Zaterdag 16 oktober wandelt en vertelt hij in Nieuwmoer.

Zjosfinks was ooit leerkracht tuinbouw, plantenteler en tuinaannemer. De natuur was nooit ver weg en daarom vertelt hij tijdens wandelingen in de natuur graag bizarre verhalen over volkse figuren die destijds in onze streken de geschiedenis mee gekleurd hebben. Elke wandeling is gebaseerd op geschiedenis en legenden, het is als het ware een combinatie van waarheid en fictie. Hij vertelt zijn verhalen in een steeds wisselend decor van bossen en velden, altijd anders.

Nieuwmoer bijt de spits af met de eerste theaterwandeling. Deze wandelingen zijn steeds een heuse belevenis. In Nieuwmoer kom je meer te weten over turf en turfstekers, maar ook over de waarheid in de liefde. En eindelijk wordt de kwestie van scheve neuzen naar waarheid verteld en hoe meneer pastoor zichzelf ooit heeft gered door te liegen dat hij het zelf nog geloofde ook.

De wandeling van ongeveer 3 km gaat door rond de dorpskern van Nieuwmoer op verharde wegen. Na de wandeling is er een gratis consumptie voorzien in ‘Den Turfsteker’.

Reserveren www.kalmthout.be (evdw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio