© Bart Van den Langenbergh

Vrouw (66) duwt man van trap en laat hem tot volgende dag liggen: “Ze heeft hem aan zijn lot overgelaten”

Turnhout -

Een vrouw van 66 riskeert een voorwaardelijke celstraf voor schuldig verzuim. Ze zou haar man van de trap geduwd hebben, maar pas de volgende dag naar de politie zijn gegaan. Daarvoor kocht ze eerst nog een pak bier. “Ze dacht oprecht dat het niet erg was”, zei haar advocate.

Beklaagde H.P. (66) en haar man, het slachtoffer, hebben allebei een alcoholprobleem. Ook de nacht van de feiten hadden beide partijen gedronken. P. zou tijdens een discussie haar man geduwd hebben, waardoor hij viel en onderaan de trap terechtkwam. “P. is gewoon gaan slapen. Pas de volgende ochtend besloot ze hulp in te schakelen. Ze wandelde te voet naar het politiekantoor, maar stopte eerst ook nog bij een winkel om een sixpack Jupiler te kopen. Aangekomen bij de politie had ze al drie blikjes leeggedronken. Ze deed 25 minuten over amper 450 meter”, zei procureur Bo Piedfort.

De ambulanciers die de man aantroffen, verklaarden dat hij er heel slecht uit zag. “Hij zei meteen dat hij gevallen was, maar in de ambulance had hij het over een duw. In het ziekenhuis werd hij tijdelijk in een kunstmatige coma gehouden. P. heeft haar man aan zijn lot overgelaten. Ze moet psychisch begeleid worden”, klonk het. Piedfort eiste een celstraf van twaalf maanden onder probatievoorwaarden.

“Het slachtoffer was voor de zoveelste keer dronken gevallen. Mijn cliënt probeerde hem recht te krijgen, maar dat is niet gelukt. Ze dacht oprecht dat het niet erg was, omdat de man nog altijd normaal kon spreken. Als ze wist dat hij gewond was geraakt, had ze zeker anders gereageerd.”

Het vonnis volgt eind oktober. brip

MEER OVER Misdaad Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio