In de rechtervleugel van het oud ziekenhuis opent op de benedenverdieping tijdelijk een vaccinatiepunt. Daar was vroeger de spoedafdeling. 

In de rechtervleugel van het oud ziekenhuis opent op de benedenverdieping tijdelijk een vaccinatiepunt. Daar was vroeger de spoedafdeling. ©  Dirk Vertommen

65-plussers krijgen derde coronaprik in voormalige spoed oud ziekenhuis

Mechelen, Sint-Katelijne-Waver -

65-plussers uit Mechelen en Sint-Katelijne-Waver kunnen voor hun derde coronaprik terecht in de voormalige spoed van het oud ziekenhuis op de Zwartzustersvest in Mechelen. Vanaf maandag 11 oktober zijn zo’n 17.000 mensen welkom in het vaccinatiepunt.

Sven Van Haezendonck

Eind deze week sluit het vaccinatiecentrum in de Nekkerhal definitief de deuren. Vanaf oktober vinden er opnieuw beurzen plaats. Zondag maakte de Interministeriële Conferentie Volksgezondheid bekend om alle 65-plussers een derde coronaprik aan te bieden.

“De beslissing van de ministers van volksgezondheid komt natuurlijk niet helemaal als een verrassing. Achter de schermen was de coronacrisiscel van onze eerstelijnszone al langer bezig om scenario’s voor te bereiden voor het toedienen van een derde prik”, zegt Mechels burgemeester Alexander Vandersmissen (Vld-Groen-m+).

Werken al gestart

De crisiscel van de eerstelijnszone Mechelen-Katelijne besliste om de vroegere spoedafdeling van het oud ziekenhuis op de Zwartzustersvest in te richten als vaccinatiepunt. Een aannemer is dinsdag gestart met de werken om de leegstaande vleugel aan te passen Er komen vier vaccinatielijnen, half zoveel als in de Nekkerhal.

“Ook tijdens deze tweede campagne doen we opnieuw een beroep op onze schitterende en geëngageerde groep van vrijwilligers. Velen onder hen gaven al te kennen zeker ook de schouders te willen zetten onder deze belangrijke derde prik”, vertelt Kristof Sels (N-VA) burgemeester van Sint-Katelijne-Waver.

De Vlaamse overheid verstuurt de oproepingsbrieven. “Wij informeren onze inwoners verder over de praktische kant in ons nieuwe vaccinatiepunt”, zegt Sels. Dat is een tijdelijke locatie, want eind april 2022 wordt het voormalig ziekenhuis ontruimd om de sloop ervan voor te bereiden. Op de site verrijst onder andere een nieuw woon-zorgcentrum.

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio