Het Brasschaatse gemeentehuis. 

Het Brasschaatse gemeentehuis. © Jan Brys

Personeelstekort bij gemeentediensten doet aantal projecten vertraging oplopen

Brasschaat -

Er heerst een serieus personeelstekort bij de Brasschaatse gemeentediensten. Op vraag van oppositielid Inge Hermans (Brasschaat 2012) gaven de schepenen schoorvoetend toe dat er zich inderdaad een probleem stelt.

“Competente mensen aantrekken en vooral behouden blijkt een probleem”, stelt Inge Hermans vast. “We zien dat een aantal projecten vertraging oplopen. Als de druk op de mensen die blijven groter wordt, lopen we het risico dat ook zij afhaken”, zegt Hermans.

Schepen voor interne organisatie Bruno Heirman (N-VA) stelt dat zich hier een algemene tendens voordoet. “Er is inderdaad een groot verloop. De mensen hebben vaak de indruk dat het gras elders groener is. Bovendien is er een schaarste op de arbeidsmarkt. We hebben een interimwerking ingeschakeld om een aantal jobs in te vullen. Maar wij zijn natuurlijk niet gelukkig met deze gang van zaken”, zegt Heirman.

Een aantal projecten loopt door dit tekort aan personeel vertraging op. Zo zal het terugdringen van de leegstand in de gemeente niet volgens plan kunnen verlopen. Verschillende diensthoofden hebben al ontslag genomen.

In het onderwijs is op dit ogenblik wel alles ingevuld, maar de vliegende ploeg die in het leven werd geroepen om in te springen waar nodig, is intussen ook al volledig aan de slag. “Gelukkig zijn er steeds meer Brasschaatse leerkrachten die in Antwerpen aan de slag zijn en die graag dichter bij huis willen werken. We proberen ook mensen van buiten het onderwijs aan te trekken”, legt onderwijsschepen Inez Ven (N-VA) uit.

Voor CD&V-fractieleider Bart Brughmans dient er in nauw overleg met de gemeenteraad aan dit probleem te worden gewerkt. “We moeten uit de exit-gesprekken de nodige lessen kunnen trekken”. (jbr)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio