Vader en zoon stonden onder meer terecht voor de diefstal van kantoorbenodigdheden in de winkel Fun. 

Vader en zoon stonden onder meer terecht voor de diefstal van kantoorbenodigdheden in de winkel Fun. © MARC HERREMANS

1 jaar effectieve celstraf voor vader en zoon die op dievenpad gaan

Mechelen -

De correctionele rechtbank in Mechelen heeft een 78-jarige man en zijn 52-jarige zoon allebei veroordeeld tot een jaar effectieve celstraf en een boete van 800 euro. De twee stonden terecht voor twee winkeldiefstallen.

Thierry M. kon eind mei een stofzuiger stelen bij Krëfel in Mechelen. De man sloeg op de vlucht maar de auto waarmee hij zich verplaatste werd geseind. Toen de wagen een maand later opnieuw werd opgemerkt, zette de politie hem aan de kant. Zo kon onmiddellijk nog een tweede winkeldiefstal worden uitgeklaard, namelijk die in de winkel Fun. Daar was voor bijna 700 euro aan kantoorbenodigdheden ontvreemd.

Thierry en vader Gustave werden al eerder veroordeeld voor diefstallen en daarom vroeg het Openbaar Ministerie twee jaar effectief. De beklaagden vroegen aan de rechtbank om hen niet naar de gevangenis te sturen. “Mijn cliënt weet eigenlijk niet waarom hij de spullen in de Fun heeft gestolen. Ze waren aan de winkel gestopt om speelgoed te kopen voor de kleinkinderen en plots werd er van de gelegenheid gebruikgemaakt om andere zaken te stelen”, zei advocate Barbara De Boeck namens Gustave.

De raadsman van Thierry schetste dan weer hoe zijn cliënt in de problemen was geraakt na het faillissement van diens winkel in videospelletjes.

Uiteindelijk legde de rechtbank vader en zoon elk een jaar effectief op.  tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio