Studenten vierden gisteren de opening van het academiejaar op festival Students on Stage in Antwerpen. 

Studenten vierden gisteren de opening van het academiejaar op festival Students on Stage in Antwerpen. © Joris Herregods

Opening academiejaar zorgt voor overlast in Antwerpen: “Ondanks extra publieke toiletten, bijna dertig wildplassers betrapt”

Antwerpen -

In de nasleep van het festival Students on Stage en de opening van het academiejaar hield de Antwerpse politie heel de nacht toezicht in de studentenbuurt. Ze hadden vooral aandacht voor verschillende vormen van overlast, om de goede verstandhouding tussen de buurtbewoners en de studenten te bewaken.

nelo

Dat het toezicht nodig was, bewijzen de resultaten. “Ondanks de extra publieke toiletten werden maar liefst 29 personen betrapt op wildplassen”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. “Ze kregen allemaal een GAS-boete.Vier anderen hadden zichzelf niet onder controle en gaven over op de openbare weg. Ook dit leverde hen een boete op.”

“Iemand die het nodig vond een afvalzak open te scheuren en het afval rond te strooien mocht dat onder toezicht van de politie meteen weer opruimen. Hij zal een boete moeten betalen”, vertelt Migom.

Verder stonden twee gecontroleerde personen geseind, één van hen wordt voorgeleid. Er werden ook vijf verkeersovertredingen beboet.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio