Archiefbeeld. 

Archiefbeeld. © Wim Kempenaers

Drie minderjarigen gevat na mislukte gewelddadige overval

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag drie minderjarigen opgepakt na een mislukte overval. De jongeren probeerden draadloze oortjes te stelen en bedreigde het slachtoffer met een groot keukenmes. Het slachtoffer kon ontkomen en verwittigde de politie.

nelo

Een patrouille van de Antwerpse politie werd maandagnacht aangesproken door een man in de Kloosterstraat. “De man was net moeten vluchten na een overval. Drie jongeren hadden geprobeerd zijn draadloze oortjes te stelen”, vertelt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie.

“Toen het slachtoffer probeerde vluchten, moest hij twee klappen incasseren. Hij werd ook bedreigd met een mes, maar kon alsnog ontkomen.”

De cameraoperatoren van de politie kregen de drie verdachten meteen in beeld in de Hoogstraat. Daar werden ze enkele ogenblikken later staande gehouden door een patrouille van de mobiele eenheid.

Het trio werd herkend door het slachtoffer. “Een van hen had een groot keukenmes en een steen op zak. De drie minderjarige verdachten, waarvan een illegaal in ons land verbleef, werden gearresteerd voor verhoor”, aldus Migom.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio