De sportlaureaten van Zandhoven krijgen van de gemeentelijke sportdienst allemaal een rugzak. 

De sportlaureaten van Zandhoven krijgen van de gemeentelijke sportdienst allemaal een rugzak. © gemeente zandhoven 

Geen traditionele viering, maar wel rugzak vol goodies voor sportlaureaten

Zandhoven -

Door corona, verliepen de sportwedstrijden in 2020 en 2021 niet op een normale manier. Toch leverden ook veel Zandhovenaars opmerkelijke sportprestaties. De gemeente beloont hen allemaal met een rugzak vol goodies.

Kristin Matthyssen

Een traditionele sportlaureatenviering is nog niet aan de orde. Zo werden de meeste sportcompetities het voorbije anderhalf jaar afgelast of stopgezet, moesten sportclubs en sporthallen hun deuren sluiten en mochten er geen grote kampioenenvieringen doorgaan.

Ondanks alles bleven vele Zandhovense sporters volop sporten en werden nog uitzonderlijke prestaties geleverd. Zo liep iemand 16 uur lang met in totaal 107,2 km op de teller, werd er ook 24 uur en meer dan 160 km gelopen voor het goede doel, telt Zandhoven verschillende Belgische kampioenen in het wielrennen, waterski, padel en BMX. In Zandhoven wonen ook kampioenen in hockey, dressuur, zwemmen, triatlon, atletiek, petanque: noem maar op.

Vanaf 27 september kunnen alle sportlaureaten in Sportcomplex Het Veld terecht om een mooie rugzak te komen afhalen met leuke goodies. De sportdienst hoopt al deze mensen te kunnen motiveren om zeker te blijven sporten.

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio