De grote charme van Voorbeeldig Geel blijft om bekenden in hun jonge(re) jaren te zien, zoals dit gezin uit Punt uit 1986. 

De grote charme van Voorbeeldig Geel blijft om bekenden in hun jonge(re) jaren te zien, zoals dit gezin uit Punt uit 1986. © RR

Voorbeeldig Geel toont dagelijkse leven van weleer in Punt

Geel -

Met Voorbeeldig Geel trekt Karel Swolfs met hulp van het Geelse Stadsarchief langs de verschillende dorpen om er oud beeldmateriaal te tonen. In het weekend van 9 en 10 oktober komt Punt aan de beurt.

Het is al de zesde keer dat de historische fotohappening van Karel Swolfs een Geels dorp aandoet. De bezoekers kunnen er zich vergapen aan beeldmateriaal uit de voorbij eeuw over de lokale parochie en haar inwoners. Die exposities kennen telkens een grote opkomst, omdat het verrassend leuk blijft om oude bekenden in hun jonge(re) jaren te spotten.

“Ik kreeg opnieuw een grote respons van mensen uit Geel, en vooral uit Punt, op mijn oproep om oude foto’s en filmpjes binnen te leveren bij het stadsarchief”, zegt Karel Swolfs. “Het verbaast me telkens weer hoeveel materiaal er bij mensen in dozen steekt. We kunnen in Punt een duizendtal beelden vertonen in categorieën zoals Chiro, sportclubs als FC Punt en de voetballers van KWB, en het kerkelijke leven. Maar ook de brand bij Agio komt bijvoorbeeld aan bod. Daarnaast tonen we enkele filmpjes. Je ziet Punt echt door de decennia heen veranderen.”

Voorbeeldig Geel is op zaterdag 9 oktober van 13 tot 19u en op zondag 10 oktober van 10 tot 19u te bezoeken in het parochiecentrum van Punt op de Antwerpseweg 139. De toegang is gratis. (ho)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio