Dominique Hendrickx op archiefbeeld (met Kannabis van de Bucxtale in 2018). 

Dominique Hendrickx op archiefbeeld (met Kannabis van de Bucxtale in 2018). ©  Van den Bulck Peter

Communicatiestoornis kost Dominique Hendrickx goud op WK jonge paarden in Lanaken

Veel verrassingen tijdens de finale van het WK voor zevenjarige springpaarden in Lanaken. Slechts vier combinaties kwamen zonder fouten door het basisparcours. Het ging tussen Divina (Antonio Companelli), Etundel de Marocy (Dominique Hendrickx), Just a Dream (Harm Lahde) en Comghorla van Beek (Gilles Thomas). De Duitser Lahde haalde het, Hendrickx bleef verweesd achter met brons.

Lierenaar Dominique Hendrickx kreeg een compleet verkeerde afstand op de Zangersheide-hindernis. Deze hindernisfout vertaalde zich in vier strafpunten. Weg waren de titelambities. “Uiteindelijk was onze prestatie nog goed voor een bronzen medaille”, legde Hendrickx uit. “Eerst en vooral dank ik mijn paard. Hij sprong geweldig. Tijdens de finale kregen we een communicatiestoornis. Echt een misverstand op die Zangersheide-hindernis. Wij verloren hier de gouden medaille, maar wij nemen vrede met brons. Mijn paard geniet de volgende dagen van een welverdiende vakantie.”

Wat ging er dan fout? “In een barrage kan het soms tijdbesparend zijn om de hindernis schuin te springen. Maar daar lag het niet aan. Wij stormden aan een te hoge snelheid op de ‘rechte’ hindernis af. Ik schreeuwde nog howhow, maar mijn paard heeft waarschijnlijk andere klanten waargenomen. Jammer.”

“Als je een titel kunt winnen door de snelste te zijn, dan is dat het risico wellicht waard. Dit was echter niet het geval. Ik was al tevreden met een iets langzamere maar foutloze ronde.”

Hendrickx loofde ook de organisatie. “Op zo‘n terrein als Zangersheide is springen een plezier voor paard en ruiter”, besloot Dominique Hendrickx. (jh)