Windturbines mogelijk in Brasschaat. 

Windturbines mogelijk in Brasschaat. © Eric Lalmand

Studie toont aan dat windturbines in Brasschaat mogelijk zijn

Brasschaat -

Er ontspon zich tijdens de jongste gemeenteraadszitting een pittig debat tussen Dimitri Hoegaerts van Vlaams Belang en schepen voor ruimtelijke ordening Myriam Van Honste (Open VLD) over de mogelijkheid tot windturbines in de gemeente.

De gemeente Brasschaat ondertekende het energie- en klimaatpact. Dat houdt in dat de gemeente over 124.000 euro kan beschikken om naar eigen goeddunken aan milieudoelstellingen te spenderen.

Dimitri Hoegaerts vroeg of er windturbines in Brasschaat konden komen. Volgens schepen voor ruimtelijke ordening Myriam Van Honste heeft een studie aangetoond dat die mogelijkheid zeker bestaat. “Maar dat betekent natuurlijk niet dat er ook windturbines gaan komen. Wij engageren ons om het draagvlak voor hernieuwbare energie te verhogen, geen heffing op hernieuwbare energie-installaties in te voeren en bestaande heffingen af te bouwen tegen ten laatste 2025”, reageert de schepen.

Volgens Hoegaerts bestond er onder het schepencollege een consensus over dit dossier: geen windturbines op Brasschaats grondgebied. “Ooit werd de mogelijkheid geopperd windturbines te plaatsen aan de grens met Brecht, maar dat idee is toch naar de onderste schuif verplaatst. Voor ons kunnen windturbines alleen in industriegebieden”. (jbr)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio