©  BELGA

DISCUSSIE. Besparingen op kinderbijslag en in onderwijs: vallen de plannen van de Vlaamse regering te verdedigen?

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) had tijdens zijn Septemberverklaring in het Vlaams parlement heel wat maatregelen in petto. Zo zullen de verlaagde registratierechten op eerste woningen en de jobbonus voor lage lonen als muziek in de oren klinken van sommigen. Anderen zullen dan weer slikken bij de vermindering van de kinderbijslag en de aangekondigde besparingen in het onderwijs.

Tijdens zijn Septemberverklaring deed minister-president Jan Jambon (N-VA) de toekomstplannen van de Vlaamse regering uit de doeken. Op veel vlakken bleef hij nog heel vaag, maar een aantal nieuwigheden zijn wel al concreet.

Langs de ene kant trekt de regering geld uit, maar op andere fronten wordt er beknibbeld. Zo springt de besparing op het Groeipakket, zoals de kinderbijslag, in het oog. Het zou gaan om een vermindering van 1,7 euro per maand per kind. Binnen het onderwijs moet dan weer 100 miljoen euro worden bespaard. Waar dat geld precies vandaan moet komen, overlegt onderwijsminister Ben Weyts (N-VA) nog met de koepels en vakbonden.

LEES OOK. Wat betekenen de plannen van de Vlaamse regering voor je portemonnee? Dit is al concreet

Sta jij achter de aangekondigde maatregelen, gezien de budgettaire marge die er is? Of vallen de vele besparingsposten niet te verdedigen?

Laat het ons weten via onderstaand invulformulier. We bundelen maandag een aantal reacties in Gazet van Antwerpen.