© rr

Scholieren krijgen Europees kwaliteitslabel

Bornem -

Enkele leerlingen van GO! atheneum Klein-Brabant in Bornem sleepten met hun project een kwaliteitslabel binnen.

Guy Delforge

Jari Bal, Senne Tackaert, Lore Dehertog en Yana Vanhelmont namen vorig schooljaar – toen ze nog in klas 5A Economie-Wetenschappen en Economie-Moderne talen zaten – onder begeleiding van leerkracht economie Valerie Stoels deel aan het eTwinning project Sustainable clothing awareness. Dit is een internationaal project in samenwerking met scholen uit Turkije, Slovakije en Griekenland en Vlaanderen. Nu ze in hun zede jaar zitten, kregen de leerlingen te horen dat ze een kwaliteitslabel krijgen.

“We registreerden het project sustainable clothing awareness’ via de website van eTwinning en verschillende partnerscholen boden zich aan om mee te werken”, zegt leerkracht economie Valerie Stoels. “De leerlingen maakten een photobooth-app om foto’s te maken met hun favoriete kleding. Ze stelden zichzelf voor aan de projectpartners met foto’s, filmpjes en cartoons. Daarna analyseerden we de kledinglabels om te bekijken waar de favoriete kleding gemaakt werd en organiseerden een online meeting om met de partnerschool uit Turkije te praten en kennis te maken. We bekeken en bespraken de documentaire made in Bangladesh rond de schrijnende omstandigheden in textielfabrieken deden een quiz, een bevraging en ontwierpen op basis van de resultaten van de enquête sensibiliseringsaffiches om mensen bewuster te maken rond duurzame kleding.”

De externe jury gaf lovende feedback: “Dit project heeft een originele insteek qua thema met vervolgens een sterke uitbouw. Mooie transversale aanpak, heel veel ICT-middelen en veel partnerscholen. Deze school was duidelijk de trekker van het project.” (gdb)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio