Bergenhof, een van mooiste domeinen van Zandhoven, staat te koop voor bijna 3 miljoen

Zandhoven -

Domein Bergenhof, een van de mooiste domeinen in Zandhoven, zoekt een nieuwe eigenaar. Brabant Sotheby’s International Realty biedt het landgoed uit 1812 aan voor 2.975.000 euro. Voor die prijs heb je wel een instapklaar tiptop gerenoveerd karaktervol pand.

Kristin Matthyssen

Domein Bergenhof ligt aan de Liersebaan bijna vlak in het centrum, en beschikt toch over een parktuin van 2,9 hectaren met natuurlijke vijver, zwemvijver, bos en twee weilanden. Het hoofdhuis werd volledig gerenoveerd en er werden twee grote eiken carports geplaatst die tot paardenboxen kunnen omgevormd worden.

Het domein is sinds 1993 beschermd als dorpszicht en sinds 2019 vastgesteld bouwkundig erfgoed. Naast alles wat een normaal landhuis in petto heeft, is er ook een fitnessruimte, bibliotheek, master bedroom met badkamer en dressing, poolhouse met jacuzzi en carport voor in totaal zeven wagens. Het is volledig omheind en ligt vlakbij de winkels. De voortuin is Engels geïnspireerd en de achtertuin eerder Frans.

Vooral het feit dat het nog zo’n grote parktuin heeft binnen de dorpskern, is bijzonder. Een vorige eigenaar heeft vorige eeuw achteraan wel een deel van de grond verkaveld, want de Appellaan bijvoorbeeld hoorde er vroeger ook nog bij.

Het Bergenhof. 

Het Bergenhof. ©  Brabant Sotheby’s International Realty

Brabant Sotheby’s International Realty mikt op een internationaal publiek en wijst op de centrale ligging, tussen de E313 en E34, vlakbij Antwerpen en Turnhout maar ook dichtbij de Nederlandse grens.

Vroeger resideerde de familie Van de Perre, actief in de financiële wereld, lange tijd op Het Bergenhof. De oudere Zandhovenaars herinneren zich nog de Portugese kok/butler die voor mevrouw Van de Perre inkopen ging doen in het centrum in het Portugees. Meneer Van de Perre werd ’s ochtends soms in de voortuin gespot in kamerjas met een glaasje champagne wandelend tussen de statige bomen van zijn park. Later ging het domein over in handen van een familie Tournez, eveneens zakenmensen.

Naar verluidt zou er vroeger nog een burgemeester geresideerd hebben, al is hier geen 100% uitsluitsel over.

De salon. 

De salon. © Brabant Sotheby’s International Realty 

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio