©  BELGA

Beerschot kent straffen: voorwaardelijk volstaat voor Van den Bergh, De Smet wordt opgeroepen

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Beerschot-verdediger Jan Van den Bergh maandag een minnelijke schikking van 500 euro boete en één speeldag schorsing met uitstel voorgesteld. Zijn ploeggenoot Thibault De Smet wordt opgeroepen en moet zich dinsdag voor het Disciplinair Comité verantwoorden.

Bron: BELGA

LEES OOK: De Smet over rode kaart: “Sorry aan iedereen die Beerschot warm hart toedraagt

Beerschot moest afgelopen speeldag tegen Eupen (0-3) in de eerste helft twee rode kaarten slikken. Na amper vijf minuten trok verdediger Van den Bergh aan de noodrem, nadat hij door een verkeerde balcontrole het leer aan Nuhu verloren was. Met de rust in zicht incasseerde ook De Smet meteen rood. De pijlsnelle Nuhu leek te gaan counteren, maar de middenvelder van Beerschot tackelde hem onderuit.

Het Bondsparket toont zich clement voor Van den Bergh, want vraagt enkel een voorwaardelijke schorsing. De Smet moet dinsdag wel sowieso voor het Disciplinair Comité verschijnen, want heeft nog een voorwaardelijke schorsing openstaan. Die kreeg de middenvelder eind augustus, omdat hij tegen Charleroi met de arm een bal uit doel sloeg.

Bovendien vindt het Bondsparket de overtreding van De Smet ook gemeen. "Het gaat namelijk om een doelbewuste trap met de voet, waarbij de speler absoluut geen oog voor de bal heeft en de fysieke integriteit van de tegenspeler in gevaar brengt. De Smet deed dit met opzet en had slechts één missie: het torpederen van zijn tegenstrever. Dit doet hij met gemiddelde intensiteit."

Het Disciplinair Comité buigt zich dinsdag over de strafmaat voor De Smet. Van den Bergh moet enkel voor het orgaan verschijnen als Beerschot niet akkoord gaat met de voorwaardelijke speeldag schorsing.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER K. Beerschot V.A.