©  BELGAIMAGE

Luca Brecel stoot door naar tweede ronde Scottish Open snooker

Bron: BELGA

Luca Brecel heeft zich met een 4-1 overwinning tegen de Zwitser Alexander Ursenbacher geplaatst voor de tweede ronde in de Scottish Open snooker (405.000 euro), waarvan de eerste ronde wordt gespeeld in het Engelse Barnsley.

De 25-jarige Ursenbacher (WS-42) nam met een 67 break de eerste frame voor zijn rekening, waarna hij in frame twee aan aanzienlijke voorsprong bij elkaar snookerde. Brecel (WS-44) moest vier snookers leggen, iets waar hij ook in slaagde waarna hij ook nog de resterende ballen wegspeelde voor framewinst. 

Vanaf de derde frame kwam Brecel in zijn ritme. Met een 47 en een 85 break kwam de 25-jarige Limburger op een frame van de zege. In frame vijf nam hij een 48-0 voorsprong, Ursenbacher leek alsnog op framewinst af te stevenen, maar na een misser op de roze bal werd het een 4-1 overwinning voor onze landgenoot. 

Het toernooi wordt verder afgewerkt in het Welshe Llandudno en dit van 6 tot 12 december. Brecel neemt het voor een plaats bij de laatste zestien op tegen de Engelsman Joe Perry (WS-21).