De citerne viel op een andere vrachtwagen, die onmiddellijk kantelde. 

De citerne viel op een andere vrachtwagen, die onmiddellijk kantelde. © rr 

Citerne van truck begeeft het en doet tweede vrachtwagen kantelen

Mechelen -

Bizar ongeval maandagmiddag bij Pringles in Mechelen. De citerne van een vrachtwagen die grondstoffen aan het leveren was, begaf het plots en viel tegen een vrachtwagen die er net naast stond geparkeerd. Die kantelde ook door het gewicht van de citerne.

Het incident deed zich kort na de middag voor. Een vrachtwagen was er droge voedingsstoffen aan het lossen. De citerne stond verticaal om 15 ton product te kunnen leveren. Plots kwam de citerne in beweging en viel tegen een tweede vrachtwagen die op exact dezelfde manier aan het leveren was. Door de klap kantelden zowel de trekker als oplegger van die truck. Een derde vrachtwagen die in de buurt stond werd net niet geraakt.

Hoe het incident precies kon ontstaan is nog niet duidelijk. Het zal verder worden onderzocht. Niemand raakte gewond, maar de chauffeur van de gekantelde vrachtwagen was wel flink onder de indruk. De gekantelde citerne viel op amper één meter van zijn cabine.

Omdat er ook olie en diesel lekte, kwam er een ploeg van de brandweer ter plaatse om alles te reinigen. Een takeldienst was nadien uren in de weer om de vrachtwagens weg te takelen. tdk

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio