©  Koen Bauters

Eagles of Death Metal komen volgend jaar naar Trix

Eagles of Death Metal, het eigenzinnige garagerockproject van Jesse Hughes en (soms) Josh Homme, komt op woensdag 27 april 2022 naar zaal Trix in Antwerpen. De band zal een ‘best of’ van zijn vijf studioalbums brengen. Tickets kosten 30,5 euro en zijn vanaf vrijdag 1 oktober om 10 uur te koop.

Bron: Belga

Eagles of Death Metal was eerst een weinig bekend zijproject van Queens of the Stone Age-zanger Josh Homme en het duurde zes jaar voor de groep in 2004 een eerste plaat uitbracht, “Peace Love Death Metal”. Dat leverde lovende reviews en bescheiden commercieel succes op en de daaropvolgende tour - met onder meer Tim Vanhamel (Millionaire) als gelegenheidsmuzikant - bezorgde EODM ook een sterke livereputatie.

Het brede publiek kent Hughes en co jammer genoeg ook van de terreuraanslag die in 2015 bij hun concert plaatsvond in de Parijse zaal Bataclan. De band bracht enkele jaren later “Eagles Of Death Metal Presents Boots Electric Performing The Best Songs We Never Wrote” uit, een coveralbum met nummers die Hughes naar eigen zeggen troost boden in de nasleep van het drama.

Voor de geplande tour van volgend jaar verzamelde frontman Jesse Hughes als muzikanten Jennie Vee (bass), Jorma Vik (drum) en Joshua Jove (gitaar) rond zich.