© RTV

Zesdejaars uit Duffel helpen Waals schooltje

Duffel, Fraipont -

Leerlingen van 6 Sociaal-Technische Wetenschappen van het Sint-Norbertusinstituut Duffel knapten maandag een buitenruimte van een school in het door watersnood getroffen Fraipont (Trooz) in de provincie Luik op.

Chris Van Rompaey

“We waren met 21 leerlingen en twee leerkrachten”, zegt leerlinge Rika Van Gompel. “We arriveerden rond 9.30u aan de school, kregen wat uitleg over wat er moest gebeuren en deelden ons op in kleinere groepjes. We hebben alle steentjes uit de tuin gehaald en bloemen geplant. De tuin is nu ook weer klaar om er gras te zaaien.”

 

 © SNOR

“’s Middags zorgden leerkrachten, ouders en bewoners van Fraipont voor onze lunch. Ze stonden er echt op om dat te mogen doen, zo blij waren ze dat we kwamen helpen. We spraken ook met een man van wie het huis onbewoonbaar verklaard werd. Hij deed zijn verhaal met tranen in de ogen. Daar waren we natuurlijk zelf ook heel erg van onder de indruk.”

 

 © SNOR

Begeleidende leraar Kristien Wuyts: “Wij vinden solidariteit echt belangrijk. Met onze leerlingen gaan helpen in de gebieden die rechtstreeks getroffen zijn door de klimaatopwarming deze zomer, past helemaal in het doel van de integrale opdracht ‘Klimaatrechtvaardigheid’. Zo leren de leerlingen dat klimaatverandering geen ver-van-mijn-bedshow is en dat, naast afspraken op internationale conferenties, hun eigen levensstijl ook een positieve bijdrage kan leveren”. (cvr)

 

 © SNOR

 

 © SNORMEER OVER Duffel

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio