©  ROBIN UTRECHT

Voorlopig geen Instagram voor kinderen na felle kritiek

Facebook, het moederbedrijf van Instagram, zet de ontwikkeling van ‘Instagram Kids’ op pauze. Dat heeft het bedrijf maandag aangekondigd. Daarmee lijkt Facebook toe te geven aan de kritiek dat sociale media schadelijk kunnen zijn voor het mentale welzijn van kinderen.

dvtBron: Belga

De fotoapp Instagram is officieel alleen voor dertienplussers, maar in de praktijk creëren ook jongere kinderen een account. Facebook wil dat probleem oplossen met een aangepaste versie voor tien- tot twaalfjarigen, zonder reclame en met meer ouderlijk toezicht.

Instagram blijft erbij dat zo’n aangepaste versie zinvol is, maar oogstte nog voor de lancering veel kritiek. Procureurs-generaal van 44 Amerikaanse staten wezen in een brief aan Facebook-topman Mark Zuckerberg op wetenschappelijk onderzoek dat een verband aantoont tussen het gebruik van sociale media en psychologische problemen bij jongeren.

Facebook zegt nu meer tijd te willen nemen “om ouders, experts en politici de waarde en de noodzaak van het product aan te tonen”.