De politie heeft naast drugs en cash geld ook een luxewagen in beslag genomen. 

De politie heeft naast drugs en cash geld ook een luxewagen in beslag genomen. © Politiezone Antwerpen

Antwerpse politie pakt verschillende dealers op tijdens weekend van WK Wielrennen: ook luxewagen in beslag genomen

Antwerpen -

Ook tijdens het weekend van het WK Wielrennen, trok de Antwerpse politie ten strijde tegen drugsgerelateerde overlast. Het ging niet om doping, maar wel om cocaïne en cannabis.

nelo

Het wijkondersteuningsteam (WOT) Oost merkte een verdachte fietser op in de Van Nevelestraat. “De fietser maakte contact met de bestuurder van een luxewagen”, zegt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. Toen er iets werd uitgewisseld werden beide partijen gecontroleerd.

“De fietser, die illegaal in ons land verblijft, had 450 euro op zak. In het doosje dat de twee mannen uitwisselden zaten dertig gebruikshoeveelheden cocaïne.” Beide mannen werden gearresteerd en voorgeleid. De wagen, een Audi A5, werd in beslag genomen.

(Lees verder onder de foto.)

WOT Oost nam 450 euro en dertig gebruikshoeveelheden cocaïne in beslag.

WOT Oost nam 450 euro en dertig gebruikshoeveelheden cocaïne in beslag. © Politie Antwerpen

Het WOT City stelde zaterdag een cannabisdeal vast in de Greinstraat. “De illegale dealer bleek na verder onderzoek over een kompaan te beschikken die mee werd gearresteerd. Deze was cocaïne aan het verpakken toen de politie aanklopte voor een huiszoeking”, zegt Migom.

Het onderzoek leidde de politie naar een man en een vrouw die in beeld kwamen als ‘bovendealers’. Er vond een succesvolle huiszoeking plaats op de Noorderlaan, waar 80 gram cocaïne, 400 gram hasj en 450 gram cannabis in beslag genomen werd samen met 6.210 euro.

Bij de huiszoeking werd 80 gram cocaïne, 400 gram hasj en 450 gram cannabis in beslag genomen, samen met 6.210 euro.

Bij de huiszoeking werd 80 gram cocaïne, 400 gram hasj en 450 gram cannabis in beslag genomen, samen met 6.210 euro. © Politie Antwerpen

Het WOT Centrum zag een deal plaatsvinden op de hoek met de Belgiëlei en de Charlottalei. Er werd een kleine hoeveelheid cannabis in beslag genomen. De verkoper (23) werd voorgeleid.

“Hetzelfde team zag ook hoe een fietser een woning betrad op de Grotesteenweg. De man werd gecontroleerd ter hoogte van het Albertpark en geeft toe dat hij net drugs had gekocht. Er werd een huiszoeking georganiseerd en bij de 18-jarige bewoner werd 50 gram cannabis en 725 euro in beslag genomen”, aldus Migom.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio