Het Bierfestival Mechelen valt in het water. 

Het Bierfestival Mechelen valt in het water. © Quali Drinks

Bierfestival Mechelen op de valreep afgelast

Mechelen -

Het Bierfestival Mechelen dat normaal het tweede weekend van oktober zou plaatsvinden, is op de valreep afgelast. De organisator is teleurgesteld en mikt nu op het najaar van 2022.

Sven Van Haezendonck

De achtste editie van het evenement moest na twee jaar onderbreking plaatsvinden tijdens het weekend van 8 tot 10 oktober. “Deze zomer was er goed nieuws voor de festivals en we zijn meteen begonnen om iets in elkaar te steken”, zegt organisator Kevin Goos, medezaakvoerder van Quali Drinks.

Om organisatorische redenen lukte het nog niet om het bierfestival op de Grote Markt zelf te organiseren. “Het terrein moest afgesloten zijn en we moesten met een aparte in- en uitgang werken. Omdat we pas na de zaterdagmarkt konden beginnen met de opbouw was dat praktisch onmogelijk”, vertelt Goos.

Nieuw concept

Als alternatief kwam na overleg met de stad het Cultuurplein uit de bus. Daarvoor werkte de organisator een nieuw concept uit met een lange biertoog én livemuziek. “We hadden een principeakkoord en boekten optredens van Frituur Paula en Discobaar A Moeder, maar die hebben we moeten annuleren en uitstellen naar volgend jaar”, zegt Kevin Goos.

Door de heropstart van de activiteiten in het Cultuurcentrum is te luide muziek geen optie voor de stad. “Ook livemuziek van Radio Randstad en brassband kunnen helaas niet. Toen we afgelopen vrijdag te horen kregen dat we onze capaciteit van 750 bezoekers moesten terugschroeven naar 500 was het vat af. Zonder totaalbeleving kunnen wij het festival jammer genoeg niet op een rendabele manier organiseren”, legt Goos uit. (svh)

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio