Vrouw lastiggevallen vlak bij plek waar Julie Van Espen is vermoord: “Niemand wilde mij helpen”. © ATV

Vrouw lastiggevallen vlak bij plek waar Julie Van Espen is vermoord: “Niemand wilde mij helpen”

Merksem -

Afgelopen woensdagnamiddag reed studente Tine Jacobs met haar step langs de Deurnesebaan in Merksem. Op een bepaald moment werd ze lastiggevallen en klemgereden door een autobestuurder. Toen ze viel, stapte een man uit en belde de geschrokken studente meteen de politie. “Ik ben heel teleurgesteld nadat geen enkele voorbijganger me heeft geholpen”, zegt ze aan ATV.

Bron: ATV

De bestuurder bleef een tijdje naast haar rijden en riep haar dingen toe. Toen ze aangaf niets van hem te willen weten, werd hij boos en reed haar zelfs klem. Daardoor kwam ze ten val. “Er kwamen verschillende mensen voorbij, maar niemand deed iets”, zegt Tine. “Toen hij uitstapte heb ik meteen de politie gebeld, waarna hij vertrok. Ik durf er niet aan denken wat er later op de avond of ’s nachts gebeurd zou zijn.”

Het meisje noteerde de nummerplaat en deed aangifte, waarna de politie de bestuurder kon identificeren. Die bevestigt dat de man bekend staat voor eerdere verkeersinbreuken.

Intussen pleit Tine voor cursussen zelfverdediging op school. “Het zou goed zijn dat mensen zich leren verdedigen in situaties als deze.”

LEES OOK UIT ARCHIEF: Buurt Sportpaleis al vaak toneel van verdwijningen en moorden: “Het is altijd een lugubere wijk geweest”

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio