Motorclub MC Lille verwelkomde voor de eerste keer elektrische motoren op het crossterrein Breugelheide. 

Motorclub MC Lille verwelkomde voor de eerste keer elektrische motoren op het crossterrein Breugelheide. © MC Lille

MC Lille verwelkomt voor eerste keer elektrische motoren op crossparcours

Lille -

De motorclub MC Lille heeft zondag voor de eerste keer een wedstrijd met elektrische motoren georganiseerd op het crossterrein op Breugelheide in Lille. “Het was even wennen, want je hoort geen brullende motoren meer”, zegt Jef Leysen, voorzitter van MC Lille.

Bart Van den Langenbergh

Het is niet evident om doorgewinterde motorsportfans te overtuigen van elektrische motoren, maar bij MC Lille hebben ze de eerste, verkennende stap gezet. Voorbije zondag organiseerde de motorclub voor de eerste keer in België een wedstrijd voor eigenaars van elektrische motoren. Het ging eigenlijk om een testevenement om te kijken hoe deze elektrisch aangedreven motoren het er vanaf zouden brengen op een echt crossterrein. “Er kwamen 32 deelnemers uit Vlaanderen en Wallonië aan de start”, zegt Jef Leysen, voorzitter van MC Lille. “Die wedstrijd kwam er op vraag van de verdeler van Sur-Ron, een merk van elektrische bromfietsen.”

De club liet de deelnemers drie ronden van telkens tien minuten rijden over het parcours. Naast de afwezigheid van uitlaatgassen, waren ook veel minder decibels te horen. “Op het vlak van geluid was het echt wennen, want je hoort de motoren niet meer”, legt Jef Leysen uit. “Het was ook meteen duidelijk dat deze motoren nog verder ontwikkeld moeten worden om een echt dirt track-parcours aan te kunnen. De banden zijn smaller en het vermogen is ook nog een pak minder dan een gewone motor.”

Deze test betekent niet dat op korte termijn in Lille alleen elektrische motoren op het parcours gaan vlammen. “We hebben zelf wel de koe bij de horens gevat door deze test te organiseren. Als je het niet probeert, weet je ook niet wat de mogelijkheden ervan zijn” aldus Jef Leysen. “We moeten in ieder geval op onze parking heel wat laadpalen bijplaatsen als we elektrische motoren gaan verwelkomen.”

Motorclub MC Lille verwelkomde voor de eerste keer elektrische motoren op het crossterrein Breugelheide. 

Motorclub MC Lille verwelkomde voor de eerste keer elektrische motoren op het crossterrein Breugelheide. © MC Lille

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio