Swa Elseviers publiceert nu ook deel 2 van “Tweede

Swa Elseviers publiceert nu ook deel 2 van “Tweede © evdw

Swa Elseviers eert alle oorlogsslachtoffers uit poldergemeente

Stabroek -

Swa Elseviers heeft zopas de laatste hand gelegd aan het tweede deel van zijn boek ‘De Tweede Wereldoorlog in Stabroek’. De heemkundige focuste hierbij vooral op de slachtoffers.

Elk jaar presenteert Heemkring Molengalm een themanummer, dat heel vaak uitgroeit tot een stevig boek. Swa Elseviers legde vorig jaar al een lijvig volume van bijna 500 pagina’s op tafel over de poldergemeente tijdens de Tweede Wereldoorlog. “Maar in dat eerste deel werden de slachtoffers maar summier vermeld. Toen al nam ik me voor om in een vervolgdeel hun alle aandacht te schenken”, zegt Swa Elseviers. Het werk werd in voordruk voorgesteld op de voorbij Dorpsdag. Het Molengalm-nummer zelf is beschikbaar vanaf eind september of begin oktober.

Vlaamse Wacht aan Ravenhofkasteel.

Vlaamse Wacht aan Ravenhofkasteel. © rr

Swa Elseviers : “De 65 slachtoffers worden bij naam genoemd. Ik ga ook in op de omstandigheden waarin ze zijn overleden. Wanneer het om militairen gaat, ging ik na waar en hoe ze zijn gesneuveld. Ik ga in de mate van het mogelijke ook dieper in op de weerstanders en hun familieleden die werden opgepakt. Slachtoffers worden genoemd met hun geboortejaar en waar ze toen woonden. Onder meer uittreksels uit overlijdensregisters hielpen me bij het samenstellen van dit boek. Ik heb geprobeerd om een zo volledig mogelijk overzicht te geven.”

Het boek reserveren kan via swa_palm99@hotmail.com, 03.605.35.99 of heemkringmolengalm@outlook.be (evdw)

Meer nieuws uit stad en rand

MEER OVER

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio