Deze studenten doen het komende halfjaar werkervaring op bij een wereldtentoonstelling in Dubai. 

Deze studenten doen het komende halfjaar werkervaring op bij een wereldtentoonstelling in Dubai. © Thomas More

Mechelse studenten verzorgen onthaal tijdens prestigieuze expo in Dubai

Mechelen -

Twintig studenten van de Mechelse Thomas More-hogeschool zijn afgereisd naar Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. De komende zes maanden verzorgen ze er in het Belgisch paviljoen het onthaal tijdens Expo 2020.

Sven Van Haezendonck

Expo 2020 is dé wereldtentoonstelling waar alle deelnemende landen tonen hoe ze willen bouwen aan de wereld van morgen. Studenten Toerisme en Recreatiemanagement en Organisatie en Management staan er bezoekers van over de hele wereld te woord in verschillende talen.

BelExpo, de organisatie die de deelname van ons land organiseert, selecteerde de studenten. “Ze mogen daar best trots op zijn”, zegt opleidingsmanager Griet Troukens. “Ze hebben al hun vaardigheden, hun overtuigingskracht en wilskracht moeten gebruiken om hun selectie af te dwingen. De taken die ze daar krijgen, passen perfect in hun opleiding. Dit is echt een unieke kans. Ze gaan daar zo veel leren. Dit avontuur is een absolute meerwaarde op hun cv”, vertelt ze.

Expo 2020 in Dubai gaat op vrijdag 1 oktober van start. Het Belgisch paviljoen zet er de recentste technologische innovaties inzake mobiliteit in de kijker. “Hoe uniek en hoe cool is deze kans om op het grootste evenement sinds corona mijn school én België te mogen vertegenwoordigen. We kijken er allemaal echt naar uit”, zegt Vivian Carreño Bakkeren (20), student Toerisme.

In november bezoeken 45 studenten toerisme de expo voor hun opleiding, in het voorjaar volgen nog eens 90 studenten van de business-unit. (svh)

MEER OVER Onderwijs

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio