© RTV

Lierse Kempenzonen-speler Limbombe (30) opgepakt (en weer vrijgelaten) na vermeende drugsdeal

Antwerpen -

De Antwerpse politie kreeg zaterdagmiddag een oproep van een mogelijke drugsdeal in de Greinstraat in Antwerpen. Bij aankomst trof de politie een verdachte aan op een elektrische step. Volgens onze informatie ging het om voetballer Stallone Limbombe (30), flankspeler bij Lierse Kempenzonen.

nelo

“De agenten wilden de verdachte controleren, maar de man sloeg met zijn elektrische step op de vlucht”, vertelt Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie. Na een korte achtervolging kon de politie Limbombe uiteindelijk vatten in de Nachtegaalstraat, verdoken achter een geparkeerde vrachtwagen.

“Opnieuw wilde de verdachte niet meewerken en beledigde hij de inspecteurs, waarna hij geboeid naar het politiebureau werd gebracht. Daar werd hij grondig gefouilleerd, maar er werden geen drugs gevonden”, zegt Migom. De voetballer werd niet beschuldigd van drugshandel, wel krijgt hij een proces-verbaal voor ongewapende weerspannigheid en smaad aan de politie.

De voetbalclub Lierse Kempenzonen laat via hun website weten dat ze de inhoud van de berichtgeving als een privézaak beschouwen en verder niet willen reageren. “De club en de spelers concentreren zich deze week verder op de competitie en geven geen verder commentaar. We beschouwen dit dan ook als afgesloten nu dit alles geen enkele invloed heeft op het functioneren van de speler bij de club.”

MEER OVER Meest gelezen

MEER OVER VOETBAL

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio