© RR, Bart Van den Langenbergh

Vier jaar cel voor 18-jarige overvaller frituur ’t Patattenhuisje

Mol

Een 18-jarige jongeman uit Mol is veroordeeld tot een effectieve celstraf van vier jaar voor een gewapende overval op frituur ’t Patattenhuisje in Mol-Achterbos.

De uitbater van frituur ’t Patattenhuisje was op 11 mei van dit jaar het slachtoffer van een gewapende overval. Twee jongeren met een mes en een pistool bedreigden de zaakvoerder en gingen aan de haal met geld uit de kassa. Een overbuur zag de daders wegvluchten in een auto en kon de nummerplaat noteren. De politie kon even later die auto onderscheppen.

Chevelety O. (19) zat aan het stuur en bij haar in de auto bevond zich nog een minderjarige jongen. De politie vond in de auto een rugzak met het mes en het pistool en een deel van de buit. Dezelfde avond vatte de politie ook nog Chimareldo W. (18) bij de kraag als derde verdachte van de overval. W. en de minderjarige waren de frituur binnengestapt terwijl O. in de auto zat te wachten.

De minderjarige werd eerder al geplaatst in een instelling in Everberg. De rechtbank veroordeelde O. tot een effectieve celstraf van vier jaar. W. kreeg een gevangenisstraf van drie jaar, waarvan twee jaar met probatie-uitstel. De overvallers moeten de uitbater een schadevergoeding van 3.693 euro betalen.

 (bvdl)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio