Joachim Van der Auwera en Bart Van Asten. 

Joachim Van der Auwera en Bart Van Asten. © RR

Groen Heist-op-den-Berg voert wissel door in gemeenteraad

Heist-op-den-Berg -

Bij de partij Groen neemt Bart Van Asten ontslag als gemeenteraadslid in Heist-op-den-Berg. De campagneleider van de jongste verkiezingen neemt zijn plaats in.

Van Asten werd actief bij Groen Heist-op-den-Berg in 2012, nadat de partij een slecht verkiezingsresultaat te verwerken kreeg en de enige zetel had verloren. “Hij heeft zich dan vele jaren ingezet om de partij te laten groeien. Onder zijn voorzitterschap heeft Groen twee zetels kunnen veroveren in 2018 en volgde daarna een deelname aan de meerderheid. Gewijzigde persoonlijke en professionele omstandigheden maken het echter moeilijk om nog de nodige tijd en energie te spenderen die nodig zijn als raadslid”, klinkt het in een mededeling van de partij.

Bart Van Asten wordt in de gemeenteraad vervangen door Joachim Van der Auwera. Joachim werd door Bart mee aan boord gehesen bij Groen en was campagneleider in 2018. Op dit moment is hij samen met Matthias Van Veldhoven covoorzitter van Groen Heist-op-den-Berg en lid van het directiecomité bij het Autonoom Gemeentebedrijf van Heist-op-den-Berg.

Groen heeft twee zetels in de Heistse gemeenteraad. De partij maakt deel uit van de meerderheid, met Sarah Wouters als schepen in het college. bepr

Bart Van Asten kort voor de succesvolle verkiezingen van 2018.

Bart Van Asten kort voor de succesvolle verkiezingen van 2018. © JDWMEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio