Goaltjesdief Cristiano Tito Saraiva (Witgoor, rechts) schuwt ook het duel niet.  

Goaltjesdief Cristiano Tito Saraiva (Witgoor, rechts) schuwt ook het duel niet.  © smb

Tito Saraiva bezorgt Witgoor met twee doelpunten zege in Kempense derby tegen Lille

Opnieuw prijs in Dessel. Witgoor pakte met overduidelijke cijfers (3-1) de driepunter tegen een sterk Lille. Cristiano Tito Saraiva speelde zich met twee doelpunten meteen in de kijker. Na de wedstrijd wuifde de Portugees wel alle lof weg. “De ploeg is belangrijker dan het individu.”

Wim Ruts

Voor de rust had Witgoor het wel moeilijk tegen een goed voetballend Lille United dat meer balbezit had maar niet echt wist wat ermee te doen. “We moesten in de eerste helft misschien vaak achter de bal lopen, maar we gaven amper kansen weg”, weet de doelpuntenmaker die van goudwaarde was in de openingsfase van de tweede helft. “Toen ik er direct na rusten 1-0 van maakte, groeide het geloof in een goede afloop.” Tito Saraiva zette zelf de aanval op langs rechts, gaf een knappe crossbal tot bij Bens en verscheen op het juiste moment aan de tweede paal om de voorzet van Bens binnen te tikken. “Lille kreeg nadien een aantal kansen op de gelijkmaker en die kwam er ook kort na het uur, maar dat bracht ons niet aan het twijfelen. We bleven er hard voor knokken en we kwamen opnieuw op voorsprong na een schitterende vrijschop van Olivier Vanhoof.” Tito Saraiva deed de bezoekers helemaal dood door meteen na de 2-1 een tweede keer te scoren. “Ik had een beetje meeval bij die goal”, bekent de Portugees die vorig jaar in Dessel belandde.

Crisis in Portugal ontvlucht

“Ik ontvluchtte Portugal waar een zware economische crisis heerst. Hier hoopte ik op betere kansen en die kreeg ik ook. Ik werk in Eindhoven, maar woon in Dessel en voetbal is mijn passie. Vorig seizoen kon ik al een aantal keren proeven van het grote werk, dit seizoen probeer ik mij opnieuw in de basis te knokken. Vorige week mocht ik bijvoorbeeld ook al 90 minuten spelen op Wellen, maar dat was collectief geen succes. Gelukkig konden we nu wel de punten pakken, zodat we met 6 op 12 toch van een redelijk geslaagde start mogen spreken. Nu wordt het zaak om ook buitenshuis eens wat punten te pakken. Tot nu toe verloren we altijd op verplaatsing in Diest en Wellen. Deze zege geeft ons opnieuw vertrouwen om er deze week op training opnieuw keihard tegen aan te gaan en in Betekom ons eerste punten buitenshuis te pakken”, aldus een overgelukkige Tito Saraiva die bij de viering van zijn tweede doelpunt gek van vreugde werd. “Ik kreeg een gele kaart van de ref omdat ik mijn shirt bij die viering uittrok, maar dat neem ik er graag bij”, besluit de vurige Portugees die op redelijk wat posities uit de voeten kan.