© Bart Van den Langenbergh

Viertal takelt man toe om schuld van prostituee op te eisen

Mol, Balen -

Vier personen drongen vorige maand een huis in Mol binnen om op een gewelddadige manier een schuld op te eisen. De man had een prostituee laten komen, maar had daar niet voor betaald. Het viertal riskeert een veroordeling door de rechtbank.

Een man uit Mol deed op 8 augustus van dit jaar een beroep op de diensten van een prostituee, maar kon of wilde hiervoor geen 160 euro betalen. R.V.B. (49) uit Balen hoorde van de vrouw dat ze niet betaald was en schakelde nog drie andere personen in om de rekening persoonlijk te gaan vereffenen. Het ging onder meer om E.M. (37) uit Overpelt en W.W. (39) uit Lommel.

“De man werd in zijn woning overmeesterd en kreeg ook slaag omdat hij zijn rekening niet had betaald”, zei openbare aanklager Peter Van der Flaas op de rechtbank. “Nadat hij via een app de 160 euro had betaald, gingen de vier beklaagden nog aan de haal met een tv-toestel en eten en drinken.”

V.B. riskeert nog een bijkomende straf omdat de politie bij hem tijdens een huiszoeking aan aanzienlijke hoeveelheid amfetamines en ketamine had gevonden.

De verdediging betwistte dat het ging om een diefstal met geweld, maar dat de situatie ter plaatse uit de hand is gelopen. “Het ging zeker niet om een strafexpeditie en mijn cliënt heeft geen slagen uitgedeeld”, pleitte de advocate van R.V.B. “Het was niet de bedoeling om geweld te gebruiken of om iemand te bedreigen.” De rechtbank velt een vonnis op 25 oktober. (bvdl)

MEER OVER Rechtbank Turnhout

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio