Op het vliegveld van Weelde werd het personeel van hoofdsponsor Pontes getrakteerd op een gratis luchtdoop. 

Op het vliegveld van Weelde werd het personeel van hoofdsponsor Pontes getrakteerd op een gratis luchtdoop. © RR

Kempense loopklassieker Pierenloop dreigt na dertig jaar stille dood te sterven

Ravels, Arendonk -

De Pierenloop in Ravels, een van de oudste en bekendste loopklassiekers in de Kempen, dreigt na dertig jaar een stille dood te sterven. De huidige leden van het organisatiecomité stoppen ermee en zijn nu dringend op zoek naar opvolgers.

Eddy Meulemans

De Pierenloop is een organisatie van enkele lokale joggers in Ravels en de Arendonkse Atletiekclub (Arac) in Arendonk. “Met onze huidige werkgroep hebben we tien jaar lang onze schouders onder de organisatie gezet. Nu zoeken we jong bloed om het van ons over te nemen”, zegt Jan Schillebeeckx (57), begrafenisondernemer en drijvende kracht achter de Pierenloop. “We hadden hiervoor al contact met Arac en het gemeentebestuur van Ravels.”

Normaal vindt de Pierenloop elk jaar plaats met Ravels-kermis, in het eerste weekend van september, maar door corona kon het populaire loopevenement al twee jaar op rij niet doorgaan. In de plaats was er tijdens de afgelopen septembermaand wel een coronaproof alternatief, waarbij je op eigen houtje een uitgestippelde route kon volgen door de velden en bossen in Ravels.

Recordopbrengst

“Door het wegvallen van de kosten, maar vooral dankzij het inschrijvingsgeld van de deelnemende lopers én de bijdrage van enkele gulle sponsors, heeft de Pierenloop 2021 toch nog een recordbedrag van 7.500 euro opgebracht”, zegt Jan Schillebeeckx trots.

De opbrengst gaat naar Kind in Nood, een vereniging die zich inzet voor kinderen die het slachtoffer zijn van kindermishandeling. De overhandiging van de cheque vond plaats op het vliegveld in Weelde. Daar werd het personeel van hoofdsponsor Pontes Crematorium getrakteerd op een gratis luchtdoop in sport- of zweefvliegtuigen van de Kempische Aeroclub. (ema)

MEER OVER

Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio