Jari Breugelmans op een archief beeld. “In de tweede helft hadden we overwegend balbezit, maar echte kansen kwamen daar eigenlijk niet uit voort”, aldus Breugelmans. 

Jari Breugelmans op een archief beeld. “In de tweede helft hadden we overwegend balbezit, maar echte kansen kwamen daar eigenlijk niet uit voort”, aldus Breugelmans. © smb

Dessel Sport baalt na eerste nederlaag: “Dit was een erg frustrerende namiddag”

Dessel maakte op de derde speeldag van de nieuwe competitie kennis met de nederlaag. Na een 0-0-gelijkspel op het veld van Wezet en 3-1-winst in eigen huis tegen Winkel Sport, gingen de troepen van Benny Lunenburg op het veld van Francs Borains met het kleinste verschil onderuit. Het doelpunt van Durieux op slag van rusten bleek voor de thuisploeg genoeg om de drie punten thuis te houden.

Wim Ruts

Bij Dessel was Haagen na zijn blessure aan het hoofd en bijhorende hersenschudding van vorige week dan toch fit bevonden voor de dienst, zodat trainer Lunenburg dezelfde elf spelers aan de aftrap kon brengen die vorige week met 3-1 wonnen van Winkel Sport. Lenaerts en Mathei kwamen ook opnieuw bij de kern, maar begonnen logischerwijze op de bank.

“Ik denk dat we er alles aan hebben gedaan om alsnog een punt mee naar huis te pakken en dat zou ook verdiend zijn geweest, maar dat is jammer genoeg niet gelukt”, aldus Jari Breugelmans kort na de wedstrijd. “In de tweede helft hadden we overwegend balbezit, maar echte kansen kwamen daar eigenlijk niet uit voort. Voor de rust was de partij ook al erg gesloten, maar in het begin van de wedstrijd kregen we wel twee goede scoringskansen. Daar deden we echter te weinig mee en toen we kort voor de rust de 1-0 slikten, wisten we dat het moeilijk zou worden. Francs Borains gooide meteen alles dicht, speelde met tien man achteraan en hield nog één speler in de spits. Dan is het moeilijk uiteraard om die muur te slopen, zeker omdat de scheidsrechter het spel constant stillegde en te pas en te onpas met gele kaarten zwaaide. Die vele onderbrekingen maakten het voor ons moeilijk om echt tempo in de wedstrijd te krijgen.”

Niet onderaan verzeild geraken

Breugelmans blikte ook meteen vooruit naar de opdracht van komende zaterdag, een thuiswedstrijd tegen Heist.

“We moeten de knop snel omdraaien en de blik naar volgende week wenden. Met een beetje verbeelding kun je het duel met Heist een derby noemen en zulke wedstrijden zijn toch een stuk aangenamer om te spelen dan die tegen ploegen als Francs Borains. Het duel volgende week wordt meteen belangrijk voor ons. We moeten erover waken dat we niet achteraan in het klassement verzeild geraken, want anders wordt het lastig. We willen zo lang mogelijk in de top acht blijven en dus moet er volgend weekend geoogst worden”, besloot de flankspeler.

MEER OVER KFC Dessel Sport

MEER OVER VOETBAL