Spelmaker Hicham Elharchi (links, Sint-Lenaarts) houdt Maxim Goossens van de bal.  

Spelmaker Hicham Elharchi (links, Sint-Lenaarts) houdt Maxim Goossens van de bal.  © Dick Demey

Yannick Bevers pakt met Sint-Lenaarts drie punten bij titelkandidaat Pelt

Spits Yannick Bevers is goed op weg om topschutter te worden. Tegen Pelt waarin Sint-Lenaarts met 0-3 won, stond Bevers weer twee keer aan het kanon. Vijf doelpunten voor Bevers en een 10 op 12 voor Sint-Lenaarts, dat is weinig reden om te klagen.

Paul Theeuwen

Yannick Bevers (24) - ook nog bekend van Temptation Island - kreeg zijn jeugdopleiding bij Beerschot maar is inmiddels aan zijn vierde jaargang (2017) bij Sint-Lenaarts bezig. “Feitelijk van 2016 bij Sint-Lenaarts”, zegt hij, “dan er een jaartje tussenuit geweest bij Zwarte Leeuw. Maar hier voel ik mij perfect thuis en ben ik kind aan huis.” Bevers wil niet alle pluimen op de hoed steken. ”Het is de ploeg die het spel maakt. Ik krijg gewoonweg de kansen om af te werken. Daar sta ik voor. Ik kan mijn snelheid uitspelen.” Bevers heeft een, doel: ”Topschutter en tussen de 20 à 25 goals maken.” Hij is dus aardig op weg.

Een andere smaakmaker tegen Pelt was Nico Lansu. “Gezien hoe hij de 0-3 op pass van Willemsen afwerkt? Dat is klasse. Wij voelen mekaar perfect aan. Nico is vooral de man van de assists maar kan ook scoren.”

Niet toevallig gaf Lansu de assist voor de openingstreffer. “Ja, voor de eerste goal lanceerde Nico mij op rechts. Vanuit een scherpe hoek hield ik toch het overzicht om overhoeks af te werken. Ik verraste daarbij zeker de thuiskeeper die zich vanuit mijn positie niet aan een schot verwachtte. Bij de 0-2 kreeg Pelt de bal achterin niet weg. In de kluts viel die voor mij ideaal om in één tijd af te drukken”, deed Bevers het verhaal over zijn twee goals. Na de rust pakte Sint-Lenaarts het controlerend op. “Wij lieten Pelt komen, zonder ons in de problemen te werken. Wij hebben geen enkele kans weggegeven. We speelden om de nul te houden. Tot in het slot die strafschop viel. Gelukkig was Senne (Goossens, nvdr.) nog bij de zaak en klemde hij met een duik de bal.”

Na de strafschop en met nog vijf minuten op de klok kregen de protagonisten Bevers, Lansu en Elhrachi bij Sint-Lenaarts een verdiende applausvervanging. T1 Sam Vermeylen prees de prestatie van de ploeg. “Pelt is geen gemakkelijke ploeg. Wij kwamen snel 0-2 voor en dat was de verdienste van de ploeg. Wij hebben dan Pelt balbezit gelaten. Een tien op twaalf staat schitterend maar wij gaan niet zweven. Ons doel?Dat blijft de linkerkolom en liefst zo hoog mogelijk. De competitie duurt nog lang. Er wachten ons zeker nog moeilijke matchen. Volgende speeldag komt Diest en dan moeten wij weer van vooraf aan beginnen”, besloot Sam Vermeylen.