©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Fabio Pinto (Berchem) zorgt met eerste doelpunt van het seizoen voor gelijkspel

Met zijn doelpunt op het uur bezorgde Fabio Pinto Berchem Sport zaterdagavond een puntje op Hasselt. Met dat gelijkspel kon iedereen trouwens vrede nemen. “Het was een moeilijke wedstrijd. Hasselt was nog puntenloos, tegen dergelijke ploegen is het nooit eenvoudig voetballen”, aldus Pinto na de wedstrijd.

“We waren eigenlijk wat verrast door de manier van spelen van Hasselt. Vandaar dat we in de openingsfase van de wedstrijd wat moesten zoeken. Gaandeweg begon het beter te lopen bij ons. We wisten dat we rustig moesten blijven en dat we op onze kansen moesten wachten”, vertelde Fabio Pinto, die inderdaad zag dat Berchem na een twintigtal minuten meer initiatief begon te nemen. Toch kwam Hasselt na de rust beter uit de kleedkamer en dat leidde dan ook al vrij snel tot de 1-0.

“We hebben nadien goed gereageerd op die achterstand. In zo’n situatie moet je in jezelf blijven geloven. Dat hebben we gedaan en dan zie je dat dat goaltje wel valt. Ik wilde ook echt scoren. Het was inderdaad mijn eerste doelpunt van het seizoen. Het is leuk dat het meteen ook iets opleverde.”

Opstootje

Ook Geert Emmerechts, de trainer van Berchem, kon zich vinden in het gelijkspel. “Hasselt pakte het vrij passief aan”, aldus Emmerechts. “Ze lieten ons het spel maken en speelden afwachtend. Via de tegenaanval zochten ze de foutjes bij ons op. In de eerste helft trokken we na een kwartier de wedstrijd naar ons toe. Uiteindelijk moeten we tevreden zijn met dit punt, want dit was absoluut geen gemakkelijke verplaatsing. Een gewond dier kan immers heel gevaarlijk zijn.”

In de tweede helft was er even een opstootje tussen de mensen op de Berchemse bank en de Hasseltse aanvoerder Simon Bracké.

“De Limburger maakte een fout waarbij absoluut geen enkele intentie was om de bal te spelen. Die actie verdiende de rode kaart en dat hebben we duidelijk gemaakt. Voor het overige was het een sportieve wedstrijd.”

Berchem pakte zo het tweede gelijkspel van het seizoen. “Wij proberen altijd te winnen. Door hoog druk te zetten, willen we ons spel opdringen. Dat lukt natuurlijk niet altijd, maar de aanvallende intenties zijn steeds aanwezig. Ook op Hasselt was dat zo. Achteraf beschouwd mogen we tevreden zijn met dit punt”, besloot Emmerechts. (jfz)

MEER OVER Berchem Sport

MEER OVER VOETBAL